Wandelroute Heemskerk

Wandelen door het centrum, de bossen en de duinen van Heemskerk.schermafbeelding-2016-11-11-om-09-59-34

Heerlijk een stuk wandelen door al het moois dat Heemskerk te bieden heeft, het centrum, de bossen en de duinen. Hoe fijn is het na een stuk wandelen, je tocht te eindigen bij ons in Het Dorrup voor een heerlijke hapje en-/of drankje.

Wandelroute

Het startpunt van deze route ligt midden in Heemskerk. Vanuit hier wandel je naar het buurtschap Noorddorp. Vroeger was dit kleine plaatsje de plek waar paarden die koetsen en karren van Haarlem naar Alkmaar trokken konden uitrusten. Vervolgens wandel je dwars door de bossen en de duinen van het Noordhollands Duinreservaat heen. Dit reservaat is een van de grootste natuurgebieden van heel Nederland. Je komt onderweg zowel hoge duinen als een lage, vlakke zandvlaktes tegen. Je wandelt in de richting van Castricum, maar vlak voordat je dit dorp binnenloopt zet je weer koers terug naar Heemskerk.

Het Dorrup

Het laatste gedeelte van deze route neemt je mee door het centrum van Heemskerk. Vroeger vond je maar liefst zes kastelen in Heemskerk, maar van de meeste kastelen is niets overgebleven. Tegenwoordig vind je hier alleen nog kasteel Marquette en kasteel Assumburg.
En eindig je wandeltocht bij ons voor een heerlijk hapje en-/of drankje mindden in het centrum van Heemskerk.

Plan hier uw wandelroute door Heemskerk

 

  • Uitgelicht:

  • Nieuwsbrief

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van evenementen, nieuwe menukaarten, thema-avonden en meer!

    Bedankt voor je inschrijving. Je eerste nieuwsbrief zal spoedig in je mailbox verschijnen.
    Er zit een fout in je aanvraag. Vul alle velden in en probeer het nogmaals.